Előfizetői tartalom

Nem késő még beszállni a magyar államkötvényekbe (Erste)

Portfolio
Van még potenciál a magyar állampapírokban, ezért 3 éves államkötvény vásárlását ajánlja Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője. Meglátása szerint a hozamok további süllyedéséhez hozzájárulhatnak a felerősödő kamatcsökkentési várakozások, a kedvező globális befektetői hangulat és a forint árfolyamának stabilizálódása. A bank szakértője azonban figyelmeztet, hogy a jövőben is érzékeny marad a magyar állampapírpiac a globális hangulatváltozásra.

A globális pénzpiacok legutóbbi stabilizálódása és a kockázati étvágy újbóli javulása a magyar tőkepiacokra is megnyugvást hozott. A forint árfolyama egy olyan sávban stabilizálódott, amely nemcsak a közép távú inflációs cél, hanem a reálgazdaság tekintetében is elfogadható - véli Nyeste Orsolya, az Erste Bank makrogazdasági elemzője, aki emlékeztet arra is, hogy nyáron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés