Előfizetői tartalom

Újabb forintzuhanás - Ugyan ki gondol rá?

Öt egymást követő havi növekedés után augusztusban csökkent a külföldiek nettó forintpozíciója - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által közzétett ábrakészletből. Ez a forint kilátásai szempontjából nem feltétlenül biztató fejlemény, ugyanakkor az opciós piaci jegyzések azt mutatják, hogy tavaly október óta most foglalkoznak legkevésbé a piaci szereplők azzal, hogy visszagyengülhet a forint. Amikor már sokan egy irányba (az erősödés irányába) várják az árfolyamot, akkor rendszerint az ellenkezője következik be - mondják sokszor a piaci megfigyelők. Az mindenesetre egyre valószínűbb, hogy a március óta tartó trendszerű forinterősödés véget ért.

Egy új és igen érdekes grafikont illesztett a havonta közzétett ábrakészletébe, illetve az inflációs jelentésbe a Magyar Nemzeti Bank, amely devizaopciós piaci jegyzések alapján azt jelzi, hogy mennyire tolódtak el a gyengülés irányába a forint jövőbeli árfolyamával kapcsolatos várakozások (pontosabban azt tükrözi, hogy milyen mértékben jellemzi gyenge irányú ferdeség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés