Előfizetői tartalom

Történelmi csúcs felé tartanak a feltörekvő vállalati kötvénykibocsátások

Portfolio
A javuló kockázati étvágy és a banki hitelhez való nehéz hozzáférés idén olyannyira felpörgette a feltörekvő piaci vállalati kötvénykibocsátásokat, hogy azok volumene (104 mrd USD) mostanra már meghaladta a 2008-as egész évi 96 milliárd dolláros mértéket - mutat rá friss elemzésében az RBC. A bank számítása szerint év végére 170 milliárd dollár körüli értékkel megközelítheti a 2007-es csúcsot is (197 milliárd dollár) a feltörekvő vállalatok kötvénykibocsátása.

Nemcsak a feltörekvő piacok, hanem a globális vállalati kötvénypiacok is rekordszintű kibocsátást hajtottak már végre 2009-ben. A Dealogic adatai szerint az idei évben már összesen 1,103 milliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényeket a vállalatok, amellyel már most megdőlt a 2007-es rekord.Kapcsolódó cikkünk2009.08.24 10:27 Rekordszinten a vállalati kötvénykibocsátásokA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés