Előfizetői tartalom

Elkapkodták a kincstárjegyeket - Közel másfél éves mélységben a hozam

Portfolio
Ismét könnyen elkelt az Államadósság Kezelő Központ mai 12 hónapos (D100825) diszkontkincstárjegy-aukcióján értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiség. A papírokra 136.459 milliárd forintnak megfelelő vételi ajánlat érkezett, az aukciós átlaghozam tovább mérséklődött: a mai 7.8%-os érték 4 bázisponttal alacsonyabb a két héttel korábbi aukció hozamánál és 12 bázisponttal marad el a tegnapi referenciahozamtól.

A mai aukción az elfogadott ajánlatok hozama nagyon szűk sávban, 7.79% és 7.80% között szóródott. A lefedettség 3.36-szoros volt. A 7.8%-os aukciós átlaghozam közel másfél éve nem látott mélységeket tükröz, legutóbb ugyanis tavaly február elején volt ilyen alacsony a 12 hónapos DKJ aukciós hozama.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés