Előfizetői tartalom

Hétfőn ismét boldogság érkezhet az állampapírpiacra - Mi lesz ősszel?

Portfolio
Jól látható, hogy a hosszú lejáratú kötvények egyelőre nem tudnak a jelenlegi szinteknél tovább süllyedni - magyarázta a hétfői piaci fejlemények kapcsán egy elsődleges forgalmazó állampapírkereskedője, aki szerint semmi említésre méltó esemény nem történt reggel óta az állampapírok másodlagos piacán, nincsenek érdeklődők. Az őszi hónapok tartogathatnak még meglepetéseket, amennyiben politikailag nehezen kezelhető helyzet bontakozna ki - utalt a kereskedő az idei és jövő évi költségvetést övező bizonytalanságra.

A forint reggeli gyengülésével párhuzamosan a hozamok is feljebb kerültek, mintegy 10 bázisponttal - mondta a kereskedő, aki megjegyezte, hogy nincs érdeklődés a piacon és a befektetők inkább távol maradnak a hosszú hétvége előtt. Az Államadósság Kezelő Központ hétfői adatai szerint enyhe hozamemelkedés bontakozott ki, folytatva a pénteki gyengülést. Az 5 éves államkötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés