Előfizetői tartalom

Alaptalan félelmek az óriási amerikai pénzelszívás miatt - egyelőre

Míg tavaly ősz és idén tavasz között sokan aggódtak amiatt, hogy nem lesz elegendő kereslet az igencsak felpörgetett fejlett piaci állampapír-kibocsátásokon, illetve az óriási kínálati nyomás jelentős kötvénypiaci hozamemelkedést okoz, és egyúttal "elszívja a pénzt" a feltörekvő piacoktól, addig a tények nem támasztják alá ezeket. Távolról sem biztos azonban, hogy ez mindig így is marad.

Borús kilátások voltak. A több évtizede legsúlyosabb gazdasági válságra világszerte óriási kormányzati és jegybanki intézkedéscsomagokkal reagáltak tavaly ősz óta a döntéshozók. A fejlett államok a gazdaság talpra állítása érdekében egy-két éve még elképzelhetetlen mértékű államháztartási hiányokat terveznek idénre és jövőre. Ennek legékesebb példája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés