Előfizetői tartalom

Enyhül a magyar állampapír kibocsátási "roham" ősszel

Portfolio
Ma tette közzé a következő három hónapra (szeptember-november) vonatkozó finanszírozási tervét az Államadósság Kezelő Központ. A dokumentum szerint a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek esetén a lejáratok és a tervezett kibocsátás alapján 84, míg a 12 hónapos papírok esetén 35 milliárd forintos negatív nettó kibocsátással kalkulál az intézmény. Az államkötvények piacán a visszavásárlási aukciókat is figyelembe véve 144 milliárd forintos negatív nettó kibocsátás várható. Ezen "finanszírozási réseket" az ÁKK a nemzetközi hitelcsomag felhasználásából foltozhatja be.

A 3 hónapos diszkontkincstárjegyekből szeptember és november között összesen 604 milliárd forintnyi járhat le, amellyel szemben az ÁKK csak 520 milliárd forintnyi kibocsátást tervez. A 12 hónapos papírok esetén a 315 milliárdos lejárattal szemben 280 milliárd forintnyi kibocsátási terv áll. A finanszírozási terv alapján a következő 3 hónapra tervezett 3 és 12 hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés