Előfizetői tartalom

Rendkívül érzékeny a forint - éppen ezért erősödhet (Merrill Lynch)

Portfolio
Miközben a feltörekvő európai gazdaságok közül az egyik leggyengébb fundamentális háttérrel rendelkezik a magyar, az egyik legszorosabb az együttmozgás a forint és az amerikai S&P 500 részvényindex között, és éppen ezért várható további forinterősödés - mutatnak rá tegnap kiadott globális devizapiaci elemzésükben a Bank of America égisze alá tartozó Merrill Lynch szakértői.

Múlt heti anyagukban a Merrill elemzői alaposan megváltoztatták a feltörekvő európai devizákra adott árfolyam-előrejelzéseiket, ennek jegyében idén év végére már 250-es, míg jövő júniusra 235-ös EU/HUF árfolyamot jósoltak. Akkor a főbb fejlett piaci devizák (dollár, jen) gyengülésével, a kockázati étvágy további emelkedésével indokolták friss prognózisaikat. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés