Előfizetői tartalom

Zsákolták a magyar kötvényeket a külföldiek - mi lett az eredmény?

Portfolio
Az elmúlt hetekben intenzíven emelkedett a külföldiek magyar állampapír-állománya és a friss adatok szerint már három hónapos csúcsról beszélhetünk. A piaci fejlemény még a Magyar Nemzeti Bank hétfői váratlan mértékű kamatcsökkentése indokai között is megtalálható volt. A jegybank ábrakészlete segítségével abba is betekintést nyerhetünk, hogy mi is áll a külföldiek felfutó magyar állampapír-állománya mögött. Sőt azt is tudjuk, hogy ez mennyi előnnyel járt számukra.

Idén február óta a kezdetben borongós, majd javuló nemzetközi befektetői hangulatban, a magyar állampapírok negatív nettó kibocsátása, illetve a felpörgetett visszavásárlások hatására összességében fokozatosan olvadt a külföldiek magyar állampapír állománya. Végül június végén egy nagy forint államkötvény lejárat hatására csaknem 6 éves mélypontra, átmenetileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés