Előfizetői tartalom

Itt a forintválság vége - átesünk a ló másik oldalára?

Júliusban is folytatódott a külföldiek forint elleni pozícióinak zárása, illetve csökkent a forint gyengülése elleni árfolyamfedezet iránti igény, ez volt a fő ok az elmúlt hetekben bekövetkezett forinterősödés mögött - derül ki a Magyar Nemzeti Bank ábrakészletéből. Egyre inkább háttérbe szorulnak tehát a forinttal kapcsolatos vészforgatókönyvek. Az egyik grafikon többek között arra is rámutat, hogy a tavaly ősszel indult forintválságnak külföldi szemmel lényegében vége van. Egy friss nagy londoni banki ajánlás szerint ráadásul már nem az esetleges forintgyengülés, hanem a további erősödés mértéke a fő kérdés. Nagyot változott tehát a forinttal kapcsolatos befektetői megítélés néhány hónap alatt.

Amint egy június eleji cikkünkben felhívtuk rá a figyelmet, furcsa forinterősödés készülődött a háttérben és a forintárfolyam tükrében helyt állónak bizonyultak a jelzett összefüggések. Ehhez azonban a kedvező külpiaci befektetői hangulat alapvető fontosságú volt.Kapcsolódó cikkünk2009.06.10 15:27 Furcsa forinterősödés készülődik a háttérben A Magyar Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés