Előfizetői tartalom

Piacvezérelt kötvénykibocsátásra tér át az adósságkezelő

Portfolio
Jelentősen megemelte a jövő csütörtöki 3, 5 és 10 éves magyar államkötvény aukciókra meghirdetett mennyiségeket ma délutáni hirdetményében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az intézmény döntése értelmében az eddigieknél is jóval nagyobb hangsúlyt kap az adósságfinanszírozásban a rugalmasság, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tervezett kibocsátási mennyiségek meghatározásában az éppen aktuális belföldi és nemzetközi befektetői hangulat jelentős súllyal esik latba; a cél pedig az, hogy megfelelő mennyiségű kínálat tudjon megjelenni a piacon az adott helyzethez igazodva - mondta el a Portfolio.hu-nak Borbély László, az adósságkezelő általános vezérigazgató-helyettese. Az általunk megkérdezett két piaci szereplő helyeselte a rugalmasság fokozásáról szóló ÁKK-döntést.

"Hullámlovaglás" Igyekszik minél inkább kihasználni a kedvező nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulatot az adósságfinanszírozás kapcsán az ÁKK, ennek jegyében emelte meg a múlt csütörtöki kötvényaukciókra meghirdetett mennyiséget az addig megszokott 5-5 milliárd forintról a 3 éves kötvény esetén 10 milliárdra, az 5 és 10 éves papír esetén 7-7 milliárd forintra.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés