Előfizetői tartalom

Újra csökkenőben a régiós államcsőd-kockázatok

Portfolio
A Lettországnak folyósítandó 1.2 milliárd eurós hitelrészlet híre, illetve az egyébként is javuló globális pénz- és tőkepiaci hangulat tegnap általános csökkenést hozott a feltörekvő európai országok piacon árazott csődkockázati valószínűségét tükröző mutatókban. A legnagyobb esés a lett országkockázati felárban mutatkozott, de a litván, a bolgár és a román mutató mozgása is figyelemre méltó.

A magyar állam nemfizetési kockázatára vonatkozó derivatív termék ára (CDS-felár, mint országkockázati mutató) kétheti mélypontra, 15 bázisponttal363 bázispontra süllyedt tegnap a forint lendületes erősödésével párhuzamosan. A magyar felár így újra a június közepén tapasztalt szinteken mozog. Június második felében egy napra 400 bázispont felett is járt a mutató.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés