Előfizetői tartalom

A forint profitált a leginkább az óriási injekcióból

Portfolio
Az Európai Központi Bank hihetetlen összegű 1 évre szóló likviditási injekciója hatására érdemi pozitív globális pénz- és tőkepiaci reakciók mutatkoztak. A forint már délelőtt lendületbe jött, amely délutánra kissé tovább fokozódott. Az euróval szembeni jegyzések az e hét hétfő reggel tesztelt 278-ig süllyedtek. A régiós devizák közül legnagyobb mértékben, bő 1%-kal a forint erősödött, a cseh korona és a lengyel zloty csak délután "kapcsolt" és a felértékelődés mértéke 1% alatti maradt.

Kapcsolódó cikkünk2009.06.24 15:33 Rendkívüli az EKB lépése - A hatása is az lesz-e?16:55 A reggeli 281-ről több hullámban 277.80-ig erősödött késő délutánra a forint árfolyama az euróval szemben a bankközi piacon. A cseh korona késő délutánra megközelítette a lélektanilag fontos 26.00-os szintet a közös európai fizetőeszközzel szemben. Ez alá hétfőn süllyedt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés