Előfizetői tartalom

Marad a csapkodás a forintpiacon (Commerzbank)

Portfolio
A héten a forint erősödésének lehettünk tanúi, miután a lettországi bajokat félresöpörte a piac és ismét a jó hírek vették át a világ feletti uralmat. Jó hírek alatt természetesen nem a magyarországi adatokat értjük, a vártnál rosszabb költségvetési, a vártnál magasabb inflációs és a vártnak nagyjából megfelelő, ám igen rút ipari termelés adatok nem tudtak befolyást gyakorolni a piaci folyamatokra, a forint továbbra is a régió többi devizájával együtt mozog, és most épp az erősödés a divat - írja Márvány Zsolt, a Commerzbank treasury sales vezetője heti piaci összefoglalójában.

* Ennek csupán az utóbbi hetekben harmadjára megtámadott 275-ös árfolyamszint állít akadályt - legalábbis e sorok írásának pillanatáig. A befektetői slágerlista csúcsára ismét visszatért a néhány hónapja eltűnt "kamatdöntés" kifejezés, letaszítva a "válság" szót a második helyre. Az amerikai kamatemelés idei bekövetkeztére vonatkozó várakozások fellángolása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés