Előfizetői tartalom

Bő kétszeres vételi erő és emelkedő hozam a DKJ-aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az értékesítésre felkínált 40 milliárd forintos értékpapír mennyiségre összesen 94.1 milliárd forintnyi vételi jegyzés érkezett. A 2.35-os lefedettség láttán a kibocsátó nem emelte meg az elfogadott ajánlatok mennyiségét a meghirdetetthez képest.

Az aukciós átlaghozam 9.42%-os lett, ami 17 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál és 5 bázisponttal haladja meg a múlt keddi 3 hónapos aukciós átlaghozamot. A mai kibocsátásnál az elfogadott ajánlatok hozama viszonylag széles sávban, 9.25% és 9.45% között szóródott. A mai aukciós átlaghozam és a magyar jegybanki alapakamat (9.5%) viszonya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés