Előfizetői tartalom

Újra 290 feletti euró veszélyére figyelmeztet a Citi

Portfolio
A magyar belpolitikai kockázatok és a súlyos gazdasági recesszió következményei miatt különösen sérülékeny a forint a globális kockázati étvágy hullámzására, ezért rövid távon gyengébb forintra, újra 290 feletti euróárfolyamra számítunk - hívja fel a figyelmet múlt csütörtökön megjelent, 160 oldalas globális feltörekvő piaci elemzése Magyarországgal foglalkozó részében a Citi szakértője. Piotr Kalisz, a bank varsói elemzője úgy látja, hogy ennél lényegesen nagyobb forintgyengülés azért nem valószínű, mert azt a magyar magánszektor devizahiteleivel kapcsolatos kockázatok miatt a Magyar Nemzeti Bank már nem nézné tétlenül és devizapiaci intervenciókkal beavatkozna a forint védelmére.

Piotr Kalisz szerint nem valószínű, hogy nagyobb kedvezőtlen piaci következménye lenne annak az éppen múlt hétfőn bejelentett döntésnek, miszerint az eddigi 2.9%-os GDP-arányos államháztartási hiánycél helyett mostantól Magyarország már 3.9%-os deficitcéllal kalkulál. Az elemző szerint a hiánycél megemelése egyrészt a súlyos recesszió miatt nem számít meglepetésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés