Előfizetői tartalom

Alig akartak ma kötvényeket visszaadni az ÁKK-nak a befektetők

Portfolio
A tavasszal megszokotthoz képest, a múlt heti tapasztalatokhoz hasonlóan, ma is visszafogottnak volt nevezhető a befektetői érdeklődés az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett, három kötvénysorozatot érintő visszavásárlási aukción. Ez a kedvezőbb piaci környezettel, az enyhülő eladói nyomással bizonyára összefügg. A befektetők ma mindössze 32.6 milliárd forintnyi értékpapírt ajánlottak fel, amelyekből a kibocsátó a felét, 16.1 milliárdot vissza is vásárolt.

Az eredetileg 5 éves futamidejű, 2010. augusztus 24-én lejáró 2010/D jelű kötvényből 4.3 milliárdot ajánlottak fel visszavásárlásra a befektetők, amelyek közül 3.6 milliárdot 9.66%-os átlagos és 9.65%-os minimális hozam mellett vett vissza a piacról az ÁKK. A 3 éves futamidejű, 2011. április 22-én lejáró 2011/C jelű papírból a 6 milliárd forintnyi visszavásárlásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés