Előfizetői tartalom

10 milliárddal terv felett adott el diszkontkincstárjegyeket az ÁKK

Portfolio
A mai napra 40 milliárd forintos mennyiséggel meghirdetett 3 hónapos (D090826) diszkontkincstárjegy-aukción erőteljes vételi érdeklődés mutatkozott. A befektetők összesen 134.6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be (3.36-szoros lefedettség), amelyből a kibocsátó a tervezettnél 10 milliárddal magasabb, 50 milliárd forintos összeget fogadott el. Az aukciós átlaghozam 9.43%-os lett a két hónapja legnagyobb összes benyújtott ajánlat, illetve 9.50%-os jegybanki alapkamat mellett.

A mai aukciós átlaghozam a tegnapra érvényes másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál érdemben, 18 bázisponttal magasabb, de az egy héttel ezelőtti 3 hónapos aukciós átlaghozamnál 6 bázisponttal alacsonyabb lett. Ma az elfogadott ajánlatok hozama szokatlanul széles sávban, 9.25% és 9.44% között szóródott. Amint az ÁKK múlt héten közzétett, a következő három hónapra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés