Előfizetői tartalom

Össztűz a forintra, kéthetes mélypont - reggel GDP-adat

Portfolio
A romló nemzetközi befektetői hangulatban a forint vetette ma a régiós devizák gyengülési hullámát, amelyben részben a Fitch Ratings felőli, részben az Európai Központi Bank felőli jelzés is szerepet játszott. Késő délutánra kissé enyhült a forinteladói nyomás. Holnap reggel jelenik meg a magyar, a cseh és a szlovák idei első negyedéves előzetes GDP-adat, amely eligazító lesz az év eleji gazdaság mélyrepülés mértékéről.

Még tegnap hívta fel ügyfelei figyelmét a forint fokozott gyengülési kockázataira a Banc of America égisze alá tartozó Merrill Lynch szakértői csapata, amely a jelek szerint már rövid távon is bebizonyosodott: míg tegnap kora délután 280 körül, addig ma kora délután már 290 körül járt az euróval szembeni forintárfolyam. A Merrill elemzői indokolatlannak tartották a forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés