Előfizetői tartalom

Löktek egyet a forinton

Portfolio
Folytatta gyengülését a forint az euróval szemben a szerda esti (likviditáshiányos) kereskedésben. Ennek következtében a hazai fizetőeszköz árfolyama a 286-ös szintek fölé emelkedett az euróval szemben. Ahogyan az elmúlt napok mozgását is, a jelenlegi folyamatokat is a nemzetközi környezet határozza meg, ami egyre komorabbá válik.

A forint kurzusa fél 8 után már a 286-os szint felett tartózkodott, ami napon belül 8 egységnyi leértékelődésnek felel meg. A hazai fizetőeszköz árfolyama ugyanis reggel még 278 közelében tartózkodott. A forint árfolyama pont egy héttel ezelőtt járt ilyen magas szinteken. Hétfőn tapasztalt négyhónapos csúcsa óta 3.6%-ot veszített értékéből.Kapcsolódó cikkünk2009.05.13...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés