Előfizetői tartalom

Régiós devizakötvény-kibocsátási hullám indult

Portfolio
A javuló nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulatban, a pénzcsapok kinyílását kihasználva nemcsak egyes térségi nagyvállalatok, hanem országok is a devizaalapú forrásbevonás eszközét kezdik igénybe venni. Csehország, Szlovákia és Dél-Afrika mind euróalapú kötvénykibocsátást kezdett el, míg Oroszország néhány hete jelezte, jövőre ismét dolláralapú kötvénykibocsátást hajhat végre. Egyes elemzők szerint ez könnyen idén ősz körülre előre tolódhat. Közben Magyarország és Románia a nemzetközi hitelkereteikből használ majd fel devizaalapú forrásokat az államadóssággal finanszírozásával, illetve a bankrendszer stabilizálásával kapcsolatban.

Miközben október óta a legnagyobb most a befektetők globális kockázatvállalási hajlandósága, a romló államháztartási pozíciók finanszírozására a hazai piacok mellett a nemzetközi források becsatornázását is kezdik igénybe venni a feltörekvő európai országok.Kapcsolódó cikkünk2009.05.06 11:39 Hét hónapos csúcson a kockázatvállalási hajlandóság a világban!Ma Lengyelország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés