Előfizetői tartalom

Elképesztő hangulat az állampapírpiacon - viszik a papírokat

Portfolio
Ahogyan az elmúlt napokban is még mindig pozitív, optimista a hangulat az állampapírok másodlagos piacán is - fejtette ki egy állampapírkereskedő a csütörtöki mozgásokkal kapcsolatban, elmondása szerint 30 bázisponttal kerültek lejjebb a hozamok minden lejáraton, miután a befektetők hisznek az erősödésben. Közben az UniCredit elemzője a pozitív fejlemények fényében megerősítette a 10 éves magyar államkötvényekre vonatkozó vételi ajánlását. Az ÁKK csütörtöki referenciahozamai azt mutatják, hogy már nem lehet 10% feletti hozamszintekkel találkozni a piacon.

15:13: A kelet-európai térség piacainak szempontjából is fontos EKB-kamatdöntő sajtótájékoztatón Trichet nem jelentett be a régiós állampapírokra vonatkozó (sokak által remélt) konkrét lépéseket. Az EKB elnöke csupán annyit mondott, hogy 60 milliárd euró értékben vásárolhatnak eurózónabeli kötvényeket, a részletekre azonban még várnunk kell.Kapcsolódó cikkünk2009.05.07...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés