Előfizetői tartalom

Új 4.5 éves mélyponton a külföldiek állampapír-állománya - miért?

Portfolio
2004. augusztusa óta nem látott mélypontra, 2359 milliárd forintig esett a legfrissebb adat szerint a külföldiek által birtokolt magyar állampapírok állománya, ami egy múlt pénteki kötvénylejárat hatásával függ össze - jelezte a Portfolio.hu-nak az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese. Borbély László kiemelte, hogy a külföldiek kitettségének idei évi csökkenése nem meglepetés, számítottak ugyanis rá, hogy a kedvezőtlen nemzetközi pénz- és tőkepiaci környezet mellett a nem-rezidensek nagy része nem fogja megújítani az idén lejáró magyar állampapír-állományát.

Egyik napról a másikra 50 milliárd forinttal esett a külföldiek kezében levő magyar állampapírok állománya a ma közzétett adat szerint. A T+2-es elszámolás miatt ez a változás a múlt pénteken bekövetkezett fejleményeket rögzíti és ekkor járt le a 2009/E jelű kötvény. Ebből a külföldieknek 53 milliárd forintnyi állománya volt - tájékoztatott Borbély. A 2359 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés