Előfizetői tartalom

Nagy javulásra nem számít idén az adósságkezelő az állampapírpiacon

Portfolio
A tegnapi sikeres kötvényaukciós visszatérés ellenére "nem gondoljuk, hogy most már minden rendben lenne az államkötvénypiacon" és a visszafogott érdeklődésnél "sokkal kedvezőbb helyzetre az év hátralévő részében sem számít az ÁKK, ehhez a nemzetközi pénz- és tőkepiacok számottevő javulására lenne szükség" - nyilatkozta a Népszabadságnak Borbély László. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy a nehéz időkben is zavartalanul működő diszkontkincstárjegyek piacán idén "kismértékű pozitív nettó kibocsátással számol az ÁKK."

Borbély a tegnap újra elindított, rendszeresnek tervezett kötvénykibocsátási sorozatot egy általános és néhány konkrét okkal indokolta. "Az általános ok az, hogy az elmúlt időszakban bebizonyosodott: a rendszeres kibocsátások nélkül az államkötvények másodlagos piaca sem tud tartósan megfelelően működni. A kibocsátások hiánya ugyanis érdektelenséget szül a befektetőknél."...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés