Előfizetői tartalom

Mi várható idén a magyar állampapírpiacon? - CIB Bank a kilátásokról

Portfolio
Fél év után újraindult a rendszeres államkötvény aukciók sorozata, a globális befektetői hangulat javult de továbbra is igen bizonytalan, a magyar állampapír hozamok lassan csökkenésnek indultak. Merre tovább 2009-ben? A hazai állampapírpiaci helyzetképről és a kilátásokról szóló elemzést tett ma közzé a CIB Bank, amelyet változtatás nélkül közlünk.

2009 tavaszáig: globális piaci hatások felerősödése; hazai politika és költségvetés a háttérben. 2009 első néhány hónapja hullámzó állampapírpiaci folyamatokat hozott magával, nem csupán a hozamok alakulását, de a mögöttük meghúzódó főbb piacmozgató tényezőket illetően is. Az év elejétől egyre intenzívebb gyengülést mutató forinttal párhuzamos elkezdődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés