Előfizetői tartalom

ÁKK: itt az idő a rendszeres kötvényaukciók bevezetésére!

Portfolio
A javuló nemzetközi befektetői környezet nyomán elérkezettnek látta az időt az Államadósság Kezelő Központ arra, hogy (kéthetente csütörtöki gyakorisággal) újból rendszeressé tegye az államkötvény aukciókat - áll az adósságkezelő közleményében. A jövő csütörtökre meghirdetett első három kötvényaukciót követően az első időszakban a 3, 5, illetve 10 éves papírokra lesz kibocsátás. A jövő csütörtökre tervezett aukciókról bővebben lásd: 2009.04.17 13:42 Ismét kötvényaukciókat hirdetett az ÁKK! A fentiek mellett májustól rugalmasabb államkötvény értékesítési rendszert vezet be az ÁKK, miközben továbbra is fenntartja a visszavásárlási aukciók márciusban kialakított rendszerét, amelyet államkötvény csereaukciók megrendezésével egészít ki. A kisbefektetők részére új inflációhoz kötött kamatozású államkötvény kerül májusban kibocsátásra, Prémium Magyar Államkötvény néven.

Rugalmasabb értékesítési technika májustól A nemzetközi és a belföldi állampapír-piac helyzetére és az ott kialakult új tendenciákra tekintettel az ÁKK a korábbinál rugalmasabb aukciós rendszert kíván a jövőben alkalmazni. Ennek érdekében május hónap során, egy újfajta - más országokban sikerrel alkalmazott - értékesítési technikával kívánja kombinálni az aukciós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés