Előfizetői tartalom

Háromhavi mélyponton az árazott magyar államcsőd-kockázat

Portfolio
A javuló nemzetközi befektetői környezet mellett, a tegnap bejelentett lengyel IMF-hitelcsomag nyomán tegnapra január közepe óta nem tapasztalt mélységbe süllyedt a magyar állam következő öt évben esetlegesen bekövetkező csődje ellen fedezetet nyújtó derivatív termék ára a nemzetközi piacokon. A magyar CDS-felár hetek óta tartó, csaknem folyamatos süllyedése a régiós országok mutatójának hasonló változásával párhuzamosan következett be.

Míg március elején, a feszült nemzetközi környezetben, 315 körüli euróárfolyam mellett 650 bázispont közelébe emelkedett az 5 éves magyar CDS-felár, addig az elmúlt hetek lendületes süllyedése nyomán tegnapra 408 bázispontra jutott a mutató. Utoljára január közepén találkozhattunk hasonló értékkel. A piacok akkoriban kezdték úgy gondolni, hogy a tavaly ősszel megszerzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés