Előfizetői tartalom

Véget ért volna a forint vészterhes időszaka?

Kéthavi csúcsra emelkedett a forint árfolyama az euróval szemben, miközben már a formálódó kormány is 5%-nál durvább recessziót jósol a tervezett megszorító lépésekkel párhuzamosan. E furcsa kettőség nyomán érdemes szemügyre venni a magyar makrogazdasági fejlemények, illetve számos külpiaci (hangulati) indikátor alapján, hogy vajon tényleg véget ért-e a forint, komoly gyengülési hullámokkal terhelt veszélyes időszaka, vagy a "végre itt a tavasz"-érzés inkább csak átmenetileg lehet érvényes. Egy hónappal ezelőtti elemzésünkben azt írtuk, hogy "Az előttünk álló hónapokban annak is örülnünk kell, ha a további trendszerű forintgyengülés megáll és egy igen széles, mondjuk 290-320 közötti sávban hullámzik tovább az euróval szemben a forintunk." Most ezen sáv alsó széléhez ért az árfolyam. Nézzük, innen merre mehet tovább a forint!

Kapcsolódó cikkünk2009.03.13 14:10 Vége lehet a forintgyengülésnek? - Vélemény Makrogazdasági szemüvegen keresztül. Miközben a forint árfolyamát alapvetően befolyásoló magyar makrogazdasági tényezők egyáltalán nem indokolják a mostani felfokozott optimizmust, illetve a további forinterősödést, a kétségkívül javuló nemzetközi befektetői környezet nagyobb befolyásoló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés