Előfizetői tartalom

Magasabb hozam mellett keltek el a kincstárjegyek

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 hónapos (D090715) diszkontkincstárjegy-aukción az értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre 126.6 milliárd forint összegben érkezett ajánlat. Az elmúlt két hétben tapasztaltnál jóval erősebb vételi érdeklődés mellett az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el. A lefedettség 3.16-szoros, az aukciós átlaghozam pedig 9.79 százalékos lett.

A mai aukciós átlaghozam a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál 24 bázisponttal magasabb, a legutóbbi kibocsátás átlaghozamánál viszont alacsonyabb 28 bázisponttal. A mai aukció során az elfogadott ajánlatok hozama 9.69 és 9.90 százalék között szóródott.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés