Előfizetői tartalom

Egekbe szöktek a kötvényhozamok - Mikor jöhet a fordulat?

Portfolio
A reggeli kereskedésben mérsékeltebb megingással kezdett az állampapírpiac, délután azonban már alábbhagyott a nyomás a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően és csipegetni kezdték a magyar állampapírokat - fejtette ki Pálmai-Pallag Dávid a keddi másodpiaci kereskedéssel kapcsolatban. A Raiffeisen Bank állampapírkereskedője a kilátásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy inkább a negatív tényezők uralják a piacot, komolyabb javulást csak egyetlen lépés hozhatna: azonnali radikális kiadáscsökkentés. Jelenleg azonban túl nagy a bizonytalansági tényező.

Délutánra megjelent egy két vevő az állampapírok másodpiacán, melynek következtében csökkentek a hozamok a reggeli megingást követően. Nagy forgalomról azonban nem beszélhetünk, csak csipegetés folyik - mondta el Pálmai-Pallag Dávid, aki szerint a kedvező befektetői hangulat segített a mai piacon, a régiós devizák is erősödni tudtak. Az Államadósság Kezelő Központ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés