Előfizetői tartalom

Egyhetes mélypontra lökték a forintot!

Portfolio
Több egymást követő nap délutánján gyengülés, majd reggelre intenzív erősödés volt megfigyelhető a forint euróval szembeni árfolyamában, ma reggelre azonban ez a sorozat megszakadt. A jegyzések kissé 300 felett kezdték a napot, majd a lengyel zloty hirtelen határozott esését a forint is követni kezdte és egyhetes mélypontra süllyedt.

9:10 A hétfőtől tegnap estig az euróval szemben bő 3.5%-ot gyengülő lengyel zloty ma tovább csúszik a lejtőn, ami a forintot és enyhén a cseh koronát is magával húzza. A régiós devizagyengülési hullám hátterében két fontosabb új fejlemény állhat: 1.) Mégsem fordul az IMF-hez Lengyelország, sőt azon gondolkodik, hogy szimbolikus összeggel támogatja a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés