Előfizetői tartalom

Eladott, aki tudott - új mélyponton a külföldiek magyar állampapír-állománya

Portfolio
Egy nap alatt 55 milliárd forinttal közel 4 éves mélypontra esett a legfrissebb adat szerint a külföldiek magyar állampapír-állománya, holott hasonló mozgásokat kiváltó kötvénylejáratra nem került sor és az állampapírhozamok is intenzíven csökkentek a múlt héten. Kihasználták egyes külföldi befektetők a múlt heti javuló piaci hangulatot, a csökkenő hozamokat arra, hogy eladják beragadt tételeiket, ez okozta a kiemelten figyelt állomány tavaly őszinél is alacsonyabb szintjét - mondta el a Portfolio.hu-nak egy elsődleges állampapírforgalmazó.

Utoljára 2005. júniusában volt alacsonyabb szinten a külföldiek magyar állampapír-állománya, mint a legfrissebb adat (amely a T+2 napos elszámolás miatt a március 10.-i kereskedési nap eredményeit tükrözi), amely 2445 milliárd forintot jelent.Múlt hétfő óta, részben a javuló nemzetközi befektetői hangulat, részben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) forintot támogató intézkedései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés