Előfizetői tartalom

5 hetes mélypontjára ütötték a dollárt

Portfolio
Erősebb szinteken nyitott a dollár az euróval szemben, a reggeli kereskedésben azonban elveszítette addig összeszedett enyhe gyarapodását. A devizapiacokon még érződnek a hétvégi G20 találkozó fejleményei, de a befektetők nagy várakozással néznek az eheti kamatdöntések elé: a Fed és a japán jegybank (BoJ) is kamatmeghatározó ülést tart. A reggeli kereskedés beindulásával a dollár 3 hete nem látott szintekre gyengült és délben tovább folytatódott az amerikai fizetőeszköz gyengülése.

12:05: Az elmúlt egy órában kibontakozó intenzív dollárgyengülés következtében az amerikai fizetőeszköz árfolyama az 1.30-as szint fölé emelkedett az euróval szemben, amire február eleje óta nem volt példa. Az euró erejét (akárcsak a feltörekvő devizákét is) továbbra is a javuló kockázati étvágy táplálja, a főbb európai részvényindexek 2%-os pluszt mutatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés