Előfizetői tartalom

Napokon belül leminősít minket a Moody's? (3.)

Portfolio
A Portfolio.hu információi szerint Magyarországon tartózkodik a Moody's Investors Service szakértői delegációja, hogy tájékozódjon a magyar államadósság finanszírozási kérdéseiről, illetve a kormány által a múlt héten bejelentett intézkedéscsomag hatásairól. Az értesülést megerősítette a Portfolio.hu-nak a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke, aki kiemelte: a hitelminősítői látogatásra időről-időre sor kerül. Egy elsődleges állampapír-forgalmazó lapunknak azt mondta: várhatóan leminősítést hajt majd végre a nagy nemzetközi hitelminősítő (erről a bejelentés feltehetően 1-2 héten belül várható), inkább csak az a kérdés, hogy hány fokozatú lesz a besorolás rontása. Meglátása szerint a Moody's felőli leminősítés nem lenne már nagy meglepetés a piaci szereplőknek, és hatása részben már beárazódhatott az állampapírpiacba. Ambrus Gábor, a 4Cast londoni elemzője szerint ugyanakkor a forintra rövid távon gyengülési nyomást fejthet ki az esemény bekövetkezte.

Tájékoztató kampányt folytat a kormány Valóban Magyarországon vannak a Moody’s szakértői, amely látogatásra időről-időre sor kerül - erősítette meg a Portfolio.hu-nak Pichler Ferenc. A Pénzügyminisztérium sajtófőnöke jelezte, hogy a magyar illetékesek tájékoztatják a Moody’s szakértőit a kormány által januárban és februárban meghozott válságkezelő intézkedésekről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés