Előfizetői tartalom

Zuhanási toplista: dobogós helyen a forint!

Portfolio
A Portfolio.hu vizsgálata alapján a világ egyik legnagyobb zuhanását szenvedte el a dollárral és az euróval szemben tavaly augusztus, illetve idén január eleje óta a forint. Csupán a lengyel zloty és az ukrán hrivnya volt "vetélytársunk" a vizsgált periódusok alatt, de úgy hogy a magyar jegybanki alapkamat a lengyelnek csaknem a duplája volt, míg a valós államcsőd-veszéllyel jellemezhető Ukrajnához hasonlítás nagy szégyenfolt.

A leglikvidebbnek tekinthető, általunk vizsgált 35 devizapár közül a második, illetve harmadik legnagyobb gyengülést szenvedte el fizetőeszközünk tavaly augusztus, illetve idén január eleje óta a dollárral és az euróval szemben is. A főbb okok a következők: - a globális pénz- és tőkepiaci turbulencia, a nagyfokú volatilitás nem kedvez a rövid távú kamatkülönbségre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés