Előfizetői tartalom

"Minden piac szenved" - kavarognak az állampapírhozamok

Portfolio
A délelőtti forinterősödés nem fejtett ki látványos hatást az állampapírok másodpiacán, minimálisan kerültek lejjebb az állampapírhozamok - mondta el egy állampapírkereskedő. A komolyabb erősödéshez a külföldi érdeklődés kellene, erre azonban nem lát sok esélyt a piaci szereplő. Elmondása szerint az egész régió állampapírpiacai szenvednek. Az ÁKK délután megjelent referenciahozamai vegyes mozgásokat mutatnak: a kötvények esetében enyhe hozamcsökkenés következett be, míg a rövidebb oldalon inkább emelkedés volt tapasztalható.

14:20: Az Államadósság Kezelő Központ referenciahozamai szerint a csütörtöki kereskedésben minimális hozamcsökkenés történt a hosszabb lejáratokon. Az 5 és 10 éves államkötvények hozama egyaránt 2 bázisponttal, míg a 15 éves államkötvény referenciahozama 6 bázisponttal került lejjebb. Hozamesés következett be még a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek esetében is (-25...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés