Előfizetői tartalom

Nemcsak a magyar állampapírpiacon sírnak a befektetők

Portfolio
Az elmúlt hetekben látványos hozamemelkedés következett be a magyar állampapírok piacán, a referenciahozamok több hónapos - az októberi szinteket idéző - csúcsokra emelkedtek. A hazai piacon tapasztalt negatív folyamat azonban nem egyedi jelenség, ugyanis a régió többi állampapírpiaca is hozamemelkedéstől szenved. Sőt, egy kicsit messzebbre merészkedve a régiótól láthatjuk: még az euróövezetbeli tagállamokban is megemelkedtek az államkötvényhozamok.

Kapcsolódó cikkünk2009.02.17 14:08 Brutális szinteken az állampapírhozamok!Az elmúlt napokban felerősödött a nyomás a régiós devizákra, és ezzel párhuzamosan a térség állampapírpiacain az eladók kerültek fölénybe, ami hozamemelkedésben mutatkozik meg. (Szemléltetés céljából minden ország esetében a 10 éves államkötvények hozamát tüntettük fel). Ahogyan a kelet-közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés