Előfizetői tartalom

Nem jönnek a forintvevők - mélypontok régió szerte

Portfolio
Új történelmi mélyponton járt ma a forint az euróval és a svájci frankkal szemben, a lengyel zloty az euróval szemben, és a cseh korona is 3.5 éves mélyponton jár a közös európai fizetőeszközhöz viszonyítva. A recessziós kilátások, illetve a kamatcsökkentési várakozások mellett a régiós bankszektor jelentős pénzügyi stabilitási kockázatai is a figyelem középpontjában állnak, főként a Moody’s ma hajnalban megjelent elemzése után. A jelek szerint az sem nyugtatta meg a régiós befektetőket, hogy a lengyel kormány elállt a zloty-gyengülés miatt súlyos vállalati veszteségeket okozó devizaopciós szerződések felmondásának ötletétől. Magyarországon és Lengyelországban a piac "látómezejébe" került a jegybanki kamatemelés lehetősége.

Széles sávban, jellemzően 305-309 között trend nélkül hullámoztak ma a forint euróval szembeni jegyzései a bankközi devizapiacon, az irányváltások követték a cseh korona és a lengyel zloty mozgásait. 16:24-kor az EURHUF jegyzések 308.50 körül hullámoztak, ami a tegnapi piaczárás óta mintegy 1.6%-os, a cseh koronáéval összhangban lévő forintgyengülést jelent, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés