Előfizetői tartalom

Súlyos baklövésre készülődnek a lengyelek? A forint is megérezheti

Alaposan elszámították magukat a lengyel exportőrök a zloty várható mozgását illetően, ami most komoly veszteségeket okoz nekik, illetve a kereskedelmi bankoknak, a helyzetet pedig a lengyel kormány egy jogilag és erkölcsileg is erősen aggályos elgondolással tervezi megoldani. A történet pikantériája az, hogy ha valóban az eddig ismert terv szerint cselekszik a kormány, az a zloty további rövid és közép távú gyengülése felé mutat. Ez - ismerve az elmúlt hetek szoros együttmozgását - a forintra is leértékelődési nyomást gyakorolhat.

Furcsa, hogy baj nekik a gyenge zloty Az elmúlt hónapokban számos alkalommal került szóba a lengyel zloty komoly gyengülése kapcsán, hogy egyes exportőr vállalatok egyre komolyabb veszteségekkel kénytelenek szembe nézni emiatt. Ez a klasszikus összefüggés szerint furcsa, hiszen alapesetben az exportőrök éppen a gyenge hazai fizetőeszközben érdekeltek. Az ügy hátterében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés