Előfizetői tartalom

Most örülnek az állampapírpiacon - de mi lesz csütörtökön?

Portfolio
Viszik az állampapírokat, elsősorban a hosszabb futamidejű papírokat - mondta el a Portfolio.hu érdeklődésére egy elsődleges piaci szereplő állampapírkereskedője, aki megjegyezte, hogy inkább a belföldi szereplők álltak az erősödő vételi oldalon. A múlt héten tapasztalt komolyabb eladási hullámokhoz képest pedig normalizálódott a helyzet a két oldali árjegyzések tekintetében, 10-20 bázispontra szűkültek a spread-ek a korábbi 30 bázispontról - tette hozzá a kereskedő.

Veszik az állampapírokat, van vételi érdeklődés, miközben nincs komolyabb eladói oldal - fejtette ki egy állampapírkereskedő, aki szerint ez fordulatot jelent. Úgy tűnik némiképp visszatért a bizalom a magyar állampapírok iránt - jegyezte meg a piaci szereplő. Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adatai szerint a keddi kereskedésben tovább folytatódott a hozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés