Előfizetői tartalom

Elsöprő volt a rövid papírok kereslete

Portfolio
6 hetes hátralevő futamidejű, likviditási diszkontkincstárjegy-aukciót (D090325) tűzött ki mára az Államadósság Kezelő Központ, melyen nem túl erős vételi érdeklődés mutatkozott a befektetők részéről. Az értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintnyi értékpapírra összesen 101.98 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett.

A kibocsátó az eredetileg tervezett mennyiséget fogadta el; a lefedettség 2.54-szeres, az aukciós átlaghozam pedig 9.72%-os lett. A mai aukció során az elfogadott ajánlatok hozama 9.48 és 9.85 százalék között szóródott. A 9.72%-os átlaghozam arra utalhat, hogy a piac nem számít újabb kamatcsökkentésre.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés