Előfizetői tartalom

Belevettek a forintba - "nyalogatjuk a sebeinket"

Portfolio
Kora délután egyes szereplők gyanúja szerint intervenciót hajtott végre a forint erősítése érdekében a jegybank, majd késő délután, a vártnál kedvezőbb amerikai makroadat nyomán újabb, komoly forinterősödés bontakozott ki. Az euróval szembeni jegyzések egészen 294-ig süllyedtek, majd újból gyengült a magyar fizetőeszköz. A régiós devizáknál nem volt akkora a "délutáni feltámadás" mértéke, mint a forintnál, de az erősödési tendencia a zloty-ra és a cseh koronára is elmondható.

17:03 A délutáni komoly forinterősödés nyomán "szétrázódhatotott" a befektetői kör, azok közül, akik további gyengülésre játszottak, sokak komoly veszteséget szenvedhettek - jelezte a Portfolio.hu érdeklődésére Ötvös Mihály, a Commerzbank devizakereskedője. Meglátása szerint egyes londoni szereplőkre most a "nyalogatjuk a sebeinket" hozzáállás lehet a jellemző. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés