Előfizetői tartalom

Gyurcsány: a forint számára "az a legjobb hír", ha... (3.)

Portfolio
Az lehet a legjobb hír a forintnak, hogy "ha a magyar kormány az EU-ban nagyjából az elsők között éppen a következő napokban olyan gazdasági és társadalompolitikai programmal áll elő, amely hiteles, amelyről azt gondolja a világ, hogy ezek a magyarok nem olyanok, amelyeknek inába száll a bátorság" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. A kormányfő akadémikusokkal, egyetemi tanárokkal folytatott mai gazdasági konzultációja után újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: "hibáznánk, ha a mostani helyzetből csak költségvetési kérdést látnánk". Õ arra számít, hogy ha a befektetők azt látják, hogy "ezek belevaló emberek", akkor "azt fogják mondani, hogy Magyarországra érdemes tenni".

"A jegybankkal együttműködve, azért kell tenni, hogy a magyar forint értékállóságát biztosíthassuk, és elkerüljük a nagyon gyors árfolyammozgásokat" - reagált a forint mai történelmi mélypontra süllyedésével kapcsolatos kérdésre Gyurcsány. A kormányfő hozzátette: "mindenhez lehet alkalmazkodni, de ahhoz nem, ha nagyon gyorsan, napról-napra változik az árfolyam". Makrofolyamatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés