Előfizetői tartalom

Tovább csúszik a lejtőn a forint

Portfolio
A délelőttit a délután második felében újabb forintgyengülési hullám követte, amellyel párhuzamosan intenzív, mintegy 20 bázispontos állampapírpiaci hozamemelkedés következett be. Az esti (illikvid) kereskedésben újabb eladói nyomás érte a hazai fizetőeszköz árfolyamát, melynek következtében este 7 körül már a 283-as szint felett jártak a jegyzések. Az újabb gyengülés mögött azok az egyre bizonyosabb információk állnak, miszerint a (vártnál erőteljesebb gazdasági visszaesés és alacsony infláció miatt) bajba került a költségvetés és így veszélyben van a Nemzetközi Valutaalappal kötött (mentőövet jelentő) szerződés. 2009.01.12 18:53 Bajban a költségvetés - felmondhatja a szerződést az IMF A gyengélkedő forint láttán a Magyar Nemzeti Banktól január 19-re várt újabb (legalább) 50 bázispontos kamatcsökkentést szinte teljesen kiárazta mostanra a piac. A piaci hangulatot már nem a jegybanki kamatcsökkentés határozza meg - hangsúlyozta Pálmai-Pallag Dávid, a Raiffeisen állampapírkereskedője, aki már délután aláhúzta, hogy a holnapi IMF látogatás célja a költségvetés tarthatóságának felülvizsgálata lesz.

21:10: A 283-as szint feletti jegyzéseken fordulhat át a holnapi kereskedésbe a hazai fizetőeszköz, miután a kurzus gyakorlatilag este 6 órától ezen szint felett ragadt az IMF vezérigazgatójának keddi budapesti látogatásával kapcsolatos találgatások miatt. Az MTI tájékoztatása szerint a pénzügyminisztérium hétfőn hangsúlyozta, hogy Magyarország teljesíti az IMF megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés