Előfizetői tartalom

Lesz még idén történelmi mélyponton a forint!

Portfolio
Nincs igazi belső hajtóerő most, illetve a következő hónapokban a forint mellett, és a nemzetközi környezet is igen bizonytalan, így könnyen elképzelhető, hogy idén, akár heteken belül új történelmi mélypontra süllyed a forint az euróval szemben - jelezték egybehangzóan a Portfolio.hu-nak ma nyilatkozó piaci szakértők. A két napja indult forintesésben az a "különös" a tavaly őszi tapasztalatokkal szemben, hogy most a nemzetközi befektetői hangulatban érdemi változás nem következett be.

Milyen tényezők állnak a forint mostani gyengülése mellett? Több okkal is magyarázható a forint mostani, gyors leértékelődési hulláma, ezek közül a legfontosabbak: - csütörtökön és pénteken reggel igen gyenge ipari termelési és export-adatok láttak napvilágot Magyarországon (összhangban a régióval), alátámasztva a súlyos recesszióval kapcsolatos kilátásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés