Előfizetői tartalom

Nem támadták meg a forintot - villámgyorsan tegye el a fegyvert az MNB!

Portfolio
Szó sem volt októberben forint elleni támadásról, a magyar fizetőeszköz esését számos, a feltörekvő piaci devizáknál is megfigyelhető változás okozta - hangsúlyozták a Buda-Cash Brókerház szakértői egy mai sajtóbeszélgetésen. Szitás Attila kereskedelmi igazgató meglátása szerint nagyon veszélyes fegyver volt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) októberi 300 bázispontos kamatemelése. Hangsúlyozta: "ha már egyszer lőttünk vele, villámgyorsan rakjuk el és álljunk be a nemzetközi sorba", azaz minél hamarabb csökkentsen kamatot a jegybank és ne a költségvetés kárára védje a gazdaságpolitika a kockázatokat nem kellően felmérő magyar devizaadósokat. Taraczky Andrej, a brókerház deviza üzletágának vezetője számos nemzetközi példa alapján azt hangsúlyozta, hogy amellett is nagyon stabil volt a forint az euróval szemben, hogy három hónap alatt megjárta a történelmi csúcsot és mélységet is.

Minden alapot nélkülöz az a magyar gazdaságpolitikai vezetők felől hallható kijelentés, hogy támadás érte október során a forintot - hangsúlyozta a beszélgetésen Szitás Attila. Kiemelte: az ingadozási sáv február végi eltörlése óta az eddiginél is jobban befolyásolják a forint mozgását a nemzetközi befektetői hangulatváltozások; ráadásul a globális kockázatkerülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés