Előfizetői tartalom

Mozdulatlan forint - "Magyarországról már leszállnak és keresnek mást"

Portfolio
A péntek délutáni határozott forinterősödés után ma reggel volt egy kis korrekció, majd reggel 9 óra óta a 258-as szinthez "ragadt" a forint euróval szembeni árfolyama a csaknem eseménytelen kereskedésben, enyhén pozitív nemzetközi befektetői hangulatban - tájékoztatta a Portfolio.hu-t a Geszti Pál. Az ING Bank devizakereskedője úgy látja, hogy a befektetők egyelőre még emésztik az IMF égisze alatt Magyarországnak adott hitelcsomagot, illetve annak lehetséges hatásait, de megítélése szerint "Magyarországról már leszállnak és keresnek más célpontot" a befektetők. A lehetséges új célpontok között Románia esélyes. A magyar állampapírok másodpiaca egyelőre továbbra is fagyás-közeli állapotban van, a hozamszintek nem mutatnak érdemi elmozdulást péntekhez képest.

A forint euróval szembeni árfolyama péntek délután 262 körülről egészen 256 körülig esett, és innen indult ma is a kereskedés, amelyet enyhe forintgyengülés majd 258 körül stagnálás jellemzett. A dollárral szembeni forintjegyzések 201 körül, míg a svájci frankkal szembeniek 174 körül járnak. Előbbi kurzus érdemben szintén nem tér el a péntek késő délutánitól, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés