Előfizetői tartalom

Megszakadt a bankközi kamatlábak esésének sorozata Londonban

Portfolio
Az elmúlt két hét lényegében folyamatos és jelentős rövid bankközi kamatláb-csökkenések sorozata ma megszakadt Londonban a pénzügyi szektorral, illetve a gazdasági recesszióval kapcsolatos félelmek fokozódása nyomán. A kereskedelmi bankok hitelezési hajlandóságának egyik fontos mutatószáma a feszültség enyhe emelkedését tükrözi.

Már ma hajnalban az ázsiai kereskedés során látszott, hogy a rövid bankközi hitelezési kamatlábak magasabban járnak, mint múlt pénteken reggel, és a Brit Bankszövetség által megállapított adatok alapján a továbbra is feszült hangulat a londoni bankközi kamatlábak (Libor) referenciaértékein is tükröződik. Eszerint az egynapos dollár-kölcsön ára csupán 1.27%-ra olvadt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés