Előfizetői tartalom

Történelmi mélypont után jöttek a forintvevők (3.)

Portfolio
A reggeli viszonylagos nyugalmat követően délelőtt 10 óra körül újabb gyengülési hullám indult el a feltörekvő piaci devizák között a forintnál is, amely oda vezett, hogy új történelmi mélypontot jegyezhetünk fel az október 23-i események mellett. Délután újra erősödtek a fektörekvő piacok, így a forint is. A dollár továbbra is rendkívül erős, az európai és amerikai részvényindexek gyengültek, vagy csupán alig tudtak korrigálni a tegnapi hanyatlás után. Az egész feltörekvő piaci univerzum szenved a globális tőkeátrendeződés újabb hulláma miatt, amely a spekulatív jellegű támadás gyanúja miatt duplán rosszul jön a forintnak.

16:35 Az elmúlt másfél órában tendenciaszerű forintmozgás nem következett be: az euróval szembeni jegyzések 277-280 között hullámoznak, miközben a lengyel zloty is mintegy 3%-pontot lefaragott kora délutánig felhalmozott 5%-os zuhanásából. A dél-afrikai rand és a török líra is kedzdi összeszedni magát amellett is, hogy a dollár továbbra is rendkívül erős az euróval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés