Előfizetői tartalom

Pánik Brazíliában - újra csúcson a feltörekvő piaci kockázatkerülés

Portfolio
A gyengülő gazdasági teljesítménnyel kapcsolatos félelmek, illetve a külső forrásokhoz való nehezebb hozzáférés valóságos pánikot váltott ki tegnap Brazíliában, azaz az egyik legnagyobb feltörekvő gazdaság pénz- és tőkepiacain. Argentínára, Ukrajnára és egyéb feltörekvő piacokra is egyre gyanakvóbban néznek a befektetők. A globális recessziós félelmek folytatódó tőkekiáramlást eredményeznek a többi feltörekvő piacon is, amelynek eredménye az, hogy újra több mint három éves csúcsáig emelkedett a feltörekvő piacok átlagos kötvénypiaci hozamfelára az amerikai papírok felett.

A friss ipari termelési adat vártnál gyengébb alakulása, és a nemzetközi hitelforrások beszűkülése miatti gazdasági aggodalmak tegnap komoly zuhanást okoztak a brazil pénz- és tőkepiacokon. A brazil reál az egyébként száguldó dollárral szemben 5%-kal (!), a fő tőzsdeindex 8%-kal zuhant tegnap, míg a brazil kötvények 30-50 bázisponttal ugrottak meg. Az amerikai, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés